AMPGIL
Ens pots trobar cada dimecres de 18h a 20h al Casal Lambda de Barcelona (Avinguda Marqués de l'Argentera 22, Barcelona)

T'escoltem!

 

 Sabies que...
Com major és l'índex de rebuig familiar durant l'adolescència s'associen significativament repercussions negatives a la salut física i mental dels joves adults LGTB.

Els intents de suïcidi per part del col·lectiu LGTB es redueixen un 840% en funció de la resposta familiar.
 
 


Faqs

Inici >> Notícies :: Últimes notícies :: Carta de l'Associació de Mares i Pares per la Llibertat d'Orientació Sexual i Identitat de Gènere de Portugal

Titular notícies

Carta de l'Associació de Mares i Pares per la Llibertat d'Orientació Sexual i Identitat de Gènere de Portugal

Divendres 18 Febrer 2011

 Carta escrita per l'Associació AMPLOS de Portugal adreçada a la Ministra de Salut 

Lisboa, 18 febrer 2011

Excel·lentíssima Ministra d'Educació
Els sotasignats som mares i pares de nois i noies que un dia van revelar-nos que la seva orientació afectiva-sexual o identitat de gènere no era la que esperàvem.
Per a tots nosaltres, aquesta revelació va significar una gran preocupació, a causa de les barreres socials amb què els nostres fills i filles s'haurien d'enfrontar durant la seva vida, en una societat en la qual els prejudicis encara dominen moltes de les formes de ser d'actuar pel que fa a l'homosexualitat, la bisexualitat i la transsexualitat.
Per a molts de nosaltres, aquesta revelació va explicar-nos l'aïllament, la tristesa i la inseguretat que havíem observat en els nostres fills i filles, ja que, en la societat actual, no és fàcil ser homosexual, bisexual o transsexual; sobretot, no ho és en l'entorn escolar.
Els atacs sovintegen!

L'homosexualitat s'utilitza com a insult, i, de fet, aquest és considerat per molts joves com a "el pitjor dels insults". Això condueix al sofriment en silenci; sovint perquè els nois i noies tenen por de revelar la seva condició als companys i companyes i tenen, a més a més, dificultats per demanar suport a la família.
L'assetjament als homosexuals és una realitat, i el dolor pot ser llarg, profund i insuportable.
Quan els pares i mares n'arriben a tenir coneixement, sovint tenen dificultats per acarar-se a la situació. Quants pares i mares van a l'escola dient: "El meu fill o filla ha estat objecte de atacs freqüents de nois i noies que l'acusen de ser homosexual? Massa vegades els pares i les mares són els últims a saber l'orientació afectiva-sexual dels seus fills i filles. La discriminació és un terreny d'enormes proporcions, i un dels seus efectes rau en el desconeixement, per la qual cosa les mares i els pares no saben que poden tenir un fill o filla homosexuals i tenen por quan sospiten la veritat.

"Hem d'educar, educar, educar", diu un pare d'una organització de pares com la nostra - la AMPGYL - que compta amb el suport del Ministeri de Sanitat i Política Social espanyol. A Espanya els programes contra l'homofòbia a les escoles (per exemple, el programa de l'Associació de XEGA) reben el suport del Ministeri d'Educació. "Hem d'informar, aclarir, comunicar-nos", diuen els pares dels CONTACTE, associació de mares i pares que ha fet la presentació del seu programa contra l'homofòbia als centres d'ensenyament amb el vist-i-plau del Ministeri Francès d'Educació.
Creiem que el Ministeri d'Educació portuguès no coneix prou bé aquest fet. Sabem que això s'esdevé a causa de la manca d'educadors ben formats, i que cal, per tant, informar i formar els professors per a l'aplicació del Decret-Llei (DL
60/2009, de 6 d'agost) que estableix el sistema d'aplicació de l'educació afectiva-sexual a l'escola), per donar-los les eines i els recursos més adients.
No volem precipitar el procés, senyora ministra, però considerem que és important que s'implementi en la direcció correcta. L'únic camí que cal seguir és el que es desprèn de l'article 13 de la Constitució portuguesa que prescriu que ningú ha de ser perjudicat per la seva orientació afectiva-sexual. Un principi, per cert, que es viola cada dia a les escoles del nostre país, sota la seva tutela.
Són molt lloables els esforços dels joves ex aequo Xarxa, i el suport que el seu projecte ha rebut per a la Inclusió de la Comissió per a la Ciutadania i la Igualtat de Gènere, que es regeix per la Secretaria d'Estat per a la Igualtat, dependent de l'Oficina del Primer Ministre, així com també ho són els esforços que han fet, escoles i joves, per posar-se en contacte amb aquest projecte.
Volem, tanmateix, deixar molt clares dues premisses:

1 - L'homosexualitat no es fomenta a través de campanyes de l'escola: és una característica de la persona que, en cap cas, s'encomana. Les campanyes escolars estan destinades a garantir el respecte, el reconeixement, la inclusió en cap cas, per tant, són una crida a fomentar cap orientació afectiva-sexual determinada.
2 - Els drets humans i la igualtat no tenen res ideològic. La seva defensa és una lluita en la qual ha de participar tota la societat.
Els exemples i el suport han de venir de dalt; també hi ha de venir l'acció. Ni l'una ni l'altra s'han de deixar a les mans de cap escola concreta (tot i que sabem que n'hi ha de molt bones al nostre país); Cal que la decisió de promoure els drets humans provingui del seu Ministeri, que és l'entitat que gaudeix de la base jurídica pertinent.

Demanem, per tant, senyora ministra, que promogui institucionalment la lluita contra l'homofòbia a les escoles.

Com a mares i pares de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals -que ho són amb orgull i sense por, restem a la seva disposició per a qualsevol aclariment que li calgui.
AMPLOS-Associació de Mares i Pares per la Llibertat d'Orientació Sexual i Identitat de Gènere.


Més, sobre...: lgtb , drets
Últimes Notícies

L'espai dels socis
Usuari:
Contrasenya:
 


Àlbum de fotos

Grup familiars persones TRANS:
Amb la col·laboració de:
Segueix-nos!:
 
 
 
O subscriu-te al butlletí